A hazaiak domináltak

Hosszú kihagyás után ismét ökölvívó csapattalálkozónak adott otthont Békéscsaba. A Surman Box Club jótékonysági mérkőzésének bevételét egy beteg kisfiú, Pralád gyógykezelésére fordítják.


Nem mostanában rendeztek a békési megyeszékhelyen ökölvívó csapattalálkozót. A hosszú pauza az elmúlt hét végén szakadt meg, amikor a békési székhelyű Surman Box Club jótékonysági mérkőzésre invitálta a német TSV Mühldorf csapatát.

Mivel a németek kevesebb bokszolóval érkeztek, így csapatukat a romániai Nagyszalonta öklözői egészítették ki. Tizenöt pár lépett ringbe, a házigazdák csupán három csatát veszítettek el, a vége 24:6 lett. A hét végi mezőkövesdi Európa-bajnoki válogatóra készülő, idén a felnőttek között is bemutatkozó Kovács Kristóf az elit 64 kg-ban egy 30 éves rutinos némettel, Wladimir Schlujueffel találkozott.
A németet kétszer is megintették fejelésért, végül 2:1-es pontozással a frissebb békési fiú győzött. Ifj. Surman Zoltán az ifi 69 kg-ban Denis Incicauval nézett farkasszemet (vele két hete egy nehéz győzelemmel záruló mérkőzésen már összecsapott) és már az 1. menetben eltalálta a nagyszalontai fejét, aki a 2. menetre ki sem jött. Junior 57 kg-ban Antóni Antal simán vette a román delin Bluboca elleni összecsapást.

Surman Zoltán főszervező, a Surman BC vezetője kiemelte még Simonka Rajmund (serdülő, 44,5 kg), a lányok közül a bokszot nemrégen elkezdő Mácsár Dorina (junior 63 kg) csatáját. Mindkét fiatal — Mácsár egyhangú pontozással — győzött.
A torna bevételét egy kisfiú, Pralád gyógykezelésére szánják.

Forrás: beol.hu

P. G, Fotó: Imre György

 

Posted in Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.