Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny

2018. 03. 06-09 között került megrendezésre Egerben a 68. Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny. A rendezvényen 19 ország 269 ökölvívója mérkőzött meg Junior és ifjúsági korcsoportban egyaránt.

A magas számú indulóra való tekintettel a versenyszámok két szorítóban zajlottak egyszerre. Mind a szervezés, mind pedig a lebonyolítás dicséretet érdemel az Egriek részére. Igazi „A” osztályos versenyt sikerült összehozniuk, hiszen több ország az első számú korosztályos válogatottjával vett részt. Az induló országok között, olyan boksz nagyhatalmak is megtalálhatóak voltak, mint például Amerika, Oroszország, Kazahsztán, Ukrajna, stb. A Surman Box Clubot három ökölvívó képviselte. Junior 80kg-ban Juhos István, +80kg-ban Börzsei Kornél és az ifjúsági 60kg-ban Kovács Erik.Az első napon Kovács Erik és Börzsei Kornél lépett szorítóba. Börzsei Kornélt a szuper nehézsúlyúak között Mykytiuk Bohdan, ukrán versenyző állította meg idő előtt. Míg Kovács Erik egy rendkívül szoros meccsen maradt alul a szlovák Kristian Daniel ellen.
Juhos István a legjobb négy közzé kerülésért Farkas Richárd kőszegi versenyzőt győzte le 4:1 arányú pontozással, de sajnos a döntőbe jutásért, a későbbi győztes Khrypko Mykyta ukrán versenyő az útját állta, így versenyzőnk a harmadik helyen zárta a versenyt.

 

 

 

Posted in Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.