Detre Gáboré a GBF bajnoki öv


Péntek este Gyula városában rendeztek küzdősport gálát, két profi boksz küzdelemmel a programban.
A Surman Event által promótált hivatásos ökölvívó mérkőzések fontos része volt a nagyszerű programnak, hiszen a gála mindkét részét ezek a küzdelmek zárták – vagyis a címmérkőzés volt az utolsó, azaz a fő mérkőzés.

Sorrendben az első bokszmeccs Surman Zoltán Jr (4 győzelem, 1 vereség) visszatérő mérkőzése volt Mucsi Imre ellen. A fiatal bunyós remekül kezdte a párharcot, kiválóan irányította, terelgette riválisát, majd nem sokkal később testen padlóra küldte Mucsit. A számolás után Surman támadásban maradt, s már a nyitó menet vége előtt újra padlóztatta ellenfelét, ezúttal fejen. A mérkőzésvezető kiszámolta az ökölvívót (KO).

A fő mérkőzésen a helyi Bimbó Lajos, illetve a nagykanizsai Detre Gábor csapott össze a Global Boxing Federation (GBF) félnehézsúlyú interkontinentális övéért. A kiegyenlített első két menet után egyre inkább Detre akarata érvényesült, aki közelharcban, főleg horgokkal operálva indította akcióit Bimbó ellen. A gyulai bokszolónak a 6. menetben sikerült sebességet váltania, mellyel meglepte Detrét. Ugyanakkor a folytatás már nem sikerült az erőnléti gondokkal küzdő Bimbónak, aki látványosan elfogyott a nyolcadik menet végére, majd a kilencedikben, a végig összeszedetten küzdő Detre kétszer is padlóztatta, így megnyerve a bajnoki címet. A GBF övét a MÖSZ Hivatásos Tagozatának vezetője, Győryné Tóth Zsuzsanna, valamint Surman Zoltán promóter csatolta a győztes versenyző derekára.

A másik fő mérkőzésen, melyet K-1 szabályrendszerben rendeztek, Jóni Máté látványos, jó küzdelemben, egyértelműen felülmúlta az ökölvívásból is ismert Laska Tamást. A küzdelem során mindkét versenyzőre számolt a mérkőzést vezető bíró – Jónit térsérülés akadályozta a küzdelemben.

Forrás: https://www.samansport.hu/detre-gabor-gbf

 

 

 

Posted in Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.