Fivérek a Szegedi Faragó Kupán

A szegedi Box világ Ökölvívó Sport Egyesület rendezésében lett megtartva 2016. szeptember 10-én a Faragó Kupa. A rendezvényen 9 egyesület 42 versenyzője lépett szorítóba.

Egyesületünket az Antóni és a Surman fivérek képviselték. Surman Áron gyermek korcsoport 34kg-ban, Antóni Levente gyermek korcsoport 37kg. Ifj. Antóni Antal a junior kategória 57kg-jában és Surman Zoltán Jr. az Ifjúsági 64kg-ban. Edzőként Antóni Antal kísérte el a versenyzőket.

Surman Zoltán Jr. korábbi megbetegedése sajnos nem múlt el, így nem léphetett ringben. Ugyan Ifj. Antóni Antal készen állt a mérkőzésre, de vele nem vállalta senki a mérkőzést, így ő sem bokszolhatott.

Viszont míg a bátyók nem mérkőzhettek, addig kisebb testvéreik ringbe szálltak.

Surman Áron a gyerek korosztály 34kg-os kategóriájában mérkőzhetett meg a Szeged Box Klub versenyzőjével, Hódi Dáviddal.

Áront talán egy kicsit meg lepte ellenfele kissé szabálytalan, de annál nagyobb akarása és az első menetben, még ha egy hajszállal is, de elmenni látszott a mérkőzés. Viszont a második menettől megfelelően betartotta az edzői utasításokat, amelyben egyre nagyobb fölényt harcolt ki és ezt az utolsó harmadik menetben növelni is tudta. Szoros mérkőzés alakult ki, főként az első menetben kialakult helyzet miatt, de a végén nem volt kérdéses Áron győzelme, amelyet 2:1 arányú pontozással tudott hozni.

Levente a hetedik párban mérkőzhetett meg a Kiskunhalasi Török Péter ellen. A halasi versenyző inkább a verekedős harcmodort próbálta erőltetni, de Levente nagyon szépen tartotta a távolságot és szép kombinációkkal előzte meg sorra ellenfelét. Ennek a mérkőzésnek sem volt kérdéses a győztese és ennek meg felelően 3:0 arányú pontozással versenyzőnk győzedelmeskedett, és így mind a ketten a győztesnek járó arany érmet kapták meg, amely az első helyet is jelentette.

Nagyon jól versenyeznek a fiúk. Nagy reménységnek számít mind a kettő és örömünkre szolgálnak azok az eredmények, amelyeket elérnek, hiszen a 2017-es esztendőtől mind a ketten a serdülők között bizonyíthatnak és az év elején már a nagyon fontos Diák Olimpián kell bizonyítaniuk, hogy Ők a korosztályuk és súlycsoportjaik legjobbja.

 

Posted in Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.