Gyémánt és Boksz

A Romániai Nagyszalontán jártunk 2016. december 3-án, három fős különítményünkkel és részt vettünk egy jótékonysági ökölvívó gálán, amely a „Gyémánt és Boksz” elnevezést kapta.

A rendezvény fő célja az volt, hogy a Basti Box Club-nál sportoló hátrányos helyzetű gyerekeket segítse, illetve az egyesület számára egy ökölvívó ringet szeretnének vásárolni.
Egyesületünket Simonka Rajmund a Serdülő 46kg-ban, Juhos István a serdülő +76kg-ban és Kovács Erik a junior 54kg-ban képviselte.

Simonka Rajmund a Basti Box Salonta versenyzőjével Malita Bogdan-al mérte össze tudását. A két versenyző már korábban találkozott egymással egy közös edzésen, de most „éles” mérkőzésre került sor. Mind két versenyző hatalmas elánnal kezdte a találkozót, de versenyzőnk volt, aki jobban bírta, így a román fiú már a második menet végétől nehezen tudta tartani Rajmival a tempót. Versenyzőnk pontozással győzött.

A nap 6. párjában lépett szorítóba Kovács Erik, aki szintén egy nagyszalontai versenyzővel mérkőzhetett meg. Ellenfele Micovski Raul volt, akivel előző héten, Békéscsabán az egyesületünk által rendezett „Gladiátorok Harca” elnevezésű eseményen találkozott és akkor az első menetben Erik TKO győzelmével ért véget a találkozó. A romániai találkozón végig ment a három menet, de versenyzőnk végig határozottan irányította a mérkőzést és végig fölényben bunyózott riválisával szemben így pontozással győzött a mérkőzés végén.

Csapatunkból utolsóként mérkőzött Juhos István, aki a LPS Banatul (Temesvár) versenyzőjével találkozott. A fizikálisan erősebb alkatú román fiú azonnal „verekedésre” akarta vinni a találkozót. Versenyzőnk viszont jó ütemérzékének köszönhetően rendre megelőzte és az idő teltével egyre felé nőtt ellenfelének.  Nem volt kétség, hogy versenyzőnk nyeri a találkozót, hiszen nagyon remek ökölvívást mutatott be. A mérkőzés végén egyhangú pontozással hozta a találkozót.

A 2016-os esztendőre ezzel a találkozóval az amatőrjeink befejezték a mérkőzést és egy kis év végi pihenő után, januárban bele kezdünk, egy rendkívüli alapozó munkába a jövő év kihívásainak megfelelőn.

Profi versenyzőink közül még nincs kizárva, hogy esetlegesen egy-két találkozó létre jöhet számukra, de erre az elkövetkezendő héten kerül pont.

 

Posted in Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.