Pofonok partija Kecskeméten

2016. november 19-én, Kecskeméten került megrendezésre a soron következő Dél-alföldi régiós „pofon parti”. A Surman Box Club 6 fővel képviseltette magát.

Gyermek korcsoport 38kg-ban Antóni Levente, a serdülőknél 48kg-ban Simonka Rajmund és a +76kg-ban Juhos István. A junioroknál 54kg-ban Kovács Erik és 57kg-ban Antóni Antal, illetve az ifjúsági korcsoport 60kg-os kategóriájában Kontimér József.

A csapatból Antóni Levente és Juhos István sajnos nem mérkőzött, mivel nem volt számukra ellenfél. Viszont Simonka Rajmund talán a nap leg „hangosabb” mérkőzésén győzte le a bajai Felsővárosi Ökölvívó Sportegyesület versenyzőjét Rácz Patrik Zsoltot. Végig nagy iramban mérkőztek a fiúk, de Rajmi rutinja és elszántsága nem hagyott kétséget a felől, hogy ki a jobb.

A 14. párban Kovács Erik lépett szorítóba és ellenfele a kecskeméti Jakab Alex volt. Korábban már a két fiú találkozott egymással, de akkor szorosan a kecskeméti fiút hozták ki győztesnek. Sajnos most versenyzőnk kicsit „elaludt” az első menetben és így a második menetre az ő előnyével fordulhattunk. A szünetben elhangzott taktikai utasítást versenyzőnk be tartva küzdötte végig a menetet és kiegyenlítette a mérkőzést. Ennek köszönhetően a harmadik menetre maradt a döntés. Még ha egy hajszállal is, de sajnos a kecskeméti versenyző valóban jobb volt, így el kellett fogadnunk versenyzőnk vereségét.

Antóni Antal a kiskunfélegyházi Gondi Péterrel találkozott, akit korábban már legyőzött. A kiskunfélegyházi fiú is egy igen jó versenyző, így egy igen taktikus mérkőzés alakult ki a t5alálkozón. Ahogy telt a menet idő, versenyzőnk egyre magabiztosabban kerekedett ellenfele felé és egy nagyon szép, mondhatni „tanári” ökölvívással győzedelmeskedett.

Csapatunkból utolsóként Kontimér József mérkőzött a hódmezővásárhelyi Rácz Krisztián Zoltán ellen. Versenyzőnk végig fölényben, jó technikai érzékkel bunyózott így kérdés sem fért hozzá, hogy ki a jobb ezen a találkozón, viszont, mivel bemutató jellegű volt a mérkőzés ezért a mérkőzésvezető döntetlent hirdetett a találkozó végén.

 

Posted in Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.