Romániában is legyőzhetetlenek a Surman Box Clubos fiúk

13664773_10205390604605205_747281946_n smallA romániai Nagyszalontán, 2016. május 28-án léptek kötelek közé versenyzőink a Salonta Kupán. Egyesületünket Simonka Rajmund (serdülő korcsoport 44,5kg), Juhos István (serdülő korcsoport +76kg), Ifj. Antóni Antal (junior korcsoport 57kg) és Surman Zoltán Jr. (ifjúsági korcsoport 69kg) képviselte.

Romániai barátaink a rendezvényt megelőző este értesítettek, hogy amennyiben van rá lehetőség, akkor segítsük ki őket, mert 1-2 csapat nem érkezett meg a versenyre. Mivel a barátság fontos számunkra így gondolkodás nélkül másnap korán reggel 4 fővel útnak indultunk Nagyszalontára, hogy a rendezvényen részt vehessünk.

A rendezvény a távolmaradók ellenére is igen színvonalasra sikeredett. A város főterén felállított ringben küzdhettek meg a versenyzők egymással. Csapatunkból elsőként Simonka Rajmund mérkőzhetett meg a korosztályos Román Bajnokság 2. helyezettjével, Malita Bogdan személyében.

Rajmi nagyon nagy nyomás alá helyezte ellenfelét az első pillanattól kezdve, így az ellenfele a harmadik menetben már szinte nem is ütött, csupán a mérkőzés túlélésére játszott. Ennek megfelelően pontozással győzött versenyzőnk.

Sajnos a másik serdülőnknek, vagyis Juhos Istvánnak nem jutott ellenfél, így mérkőzés nélkül „zsebelhette be” a győztesnek járó kupát. Viszont meg jegyezném, hogy Pisti hamarosan a Tatai Olimpiai edzőtáborba vonul, ahol elkezdődik a felkészülés a júliusban, Horvátországban zajló Scool boys Európa bajnokságra.

Surman Zoltán Jr. a nagyszalontai Denis Incicau ellen mérkőzött. Zoli igen határozottan kezdett, azonnal dűlőre akarta vinni a mérkőzést, de a román fiú folyamatosan nyomakodásba és fogásba menekült, amelyet a bíró nem akart észre venni. Egy rendkívül dulakodós, szabálytalan mérkőzésen Zoli egyhangú pontozással diadalmaskodott. Zoli esetében a változás elképzelhetően a következő évben fog bekövetkezni. Igen erősen elgondolkodott egy lehetőségen, ami azt jelenti, hogy nincs kizárva, hogy a 2017-es esztendőtől a profik táborában folytatja és építheti pályáját.

A csapatból utolsóként ringbe lépő Ifj. Antóni Antal volt, akinek szintén egy nagyszalontai versenyző jutott Bulboaca Adelin személyében. Versenyzőnk az első pillanattól nagy sebességen kezdett és nagyon szép kombinációkat vitt be ellenfelének. Az edzői utasításokat betartva, egyszerre támadta az ellenfél testét és fejét is. Ennek hamar meg lett az eredménye, hiszen a román fiú, nem tudta követni a támadásokat és az egyik testre mért ütéstől padlózott is. A számolást követően a bíró még tovább engedte, de a következő támadás után a romániai versenyző ismét a padlóra került, így a bíró be is szüntette a mérkőzést, Győzött Ifj. Antóni Antal az első menetben Technikai KO-val.

 

Attól függetlenül, hogy „hirtelen” kellett részt venni a találkozón, versenyzőim nem illetődtek meg és nagyon szépen küzdöttek.

Következő állomás a június 18-án, Békéscsabán megrendezésre kerülő jótékonysági ökölvívó gála, amely bevételét egy beteg kisfiú gyógykezeléseire ajánlunk fel. A rendezvényen versenyzőink a Németországból érkező TSV Mühldorf csapatával mérik össze tudásukat egy csapat találkozó keretében, amely eseményre 1-2 fő versenyző érkezik Romániából és Ausztriából is. A rendezvény díszvendége Gedó György az 1972-es Müncheni Olimpia Bajnoka és Kótai Mihály az IBO és a WBF szervezetek világbajnoka lesz. Az esemény a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban kerül megrendezésre 14 órai kezdettel. Nagyon hosszú ideje nem volt ökölvívó gála Békéscsabán és azon túl, hogy segítséget nyújtunk egy kisfiúnak, megpróbáljuk a megyei ökölvívást is felépíteni.

 

Posted in Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.