suriboy

13689484_10205411537888524_85018255_nElég korán 6-7 éves koromban mentem le először az edzőterembe. Nálam idősebb barátok vittek magukkal. Kisebb-nagyobb kihagyásokkal ettől az időtől fogva mindig ott voltam az ökölvívó edzőteremben. Időközben egyik edző váltotta a másikat a klubnál.

 Így Szabó Sándor (szobafestő, mert mindenki így ismerte és, aki nem azonos még csak rokonságban sem áll a későbbi edzőmmel a szintén Szabó Sándorral) Herbert Ferenc; Kis Lajos (Bumbi); Csuta Imre után, Vas Gyula irányításával kezdtem el a hivatalos versenyzést. Első hivatalos mérkőzésem 1989 március14-én volt Mezőberényben. Az eddig utoljára megrendezett békésmegyei bajnokságon, amit 2 győzelemmel meg is nyertem. Ez nagyon nagy élmény és öröm volt számomra. Jöttek a serdűlő és ifjúsági évek kisebb nagyobb sikerekkel. Amelyik versenyen elindultam ott mindig dobogós, vagy döntős voltam. Illetve meg is nyertem.

 Junior koromban egyre több győzelmet arattam és ekkor már az elől említett Szabó Sándor volt az edzőm és mesterem. Az országos bajnokságon 3. voltam, ami azt eredményezte, hogy meghívtak a junior válogatottba. Ebben az időben igen jól ment a bunyó, hiszen majd egy éven keresztül szinte mindenkit legyőztem már az első menetben.

 1995-ben a katonaság miatt kiesett egy év. 1996-ban, a leszerelés után újra megkezdtem a felkészülést, de ekkor már az előző edzőm nem13705086_10205411537928525_1110559473_n volt az ökölvívó egyesületnél, és ezért a munkát Maczik Pál irányításával folytattam. Újra jöttek az eredmények, és nemsokára ismét felállhattam a dobogó legfelső fokára.

63,5 kilóban versenyeztem, de ha a szükség úgy hozta elindultam 67 és 71 kilós súlykategóriákban is. Nemzetközi versenyeken is az elsők között tudtam lenni /Bocskai István emlékverseny, Dobó István emlékverseny, Fesztivál kupa stb./ 1998.-ban 2000-ben és 2001-ben is bronzérmes tudtam lenni felnőtt egyéni bajnokságon. Amit nagyon sajnálok  az az, hogy nem tudtam Országos Bajnokságot nyerni, pedig néha nem sok hiányzott hozzá. /pl. 1998-ban a döntőbejutásért való küzdelemben 3: 3-as döntetlennel maradtam alul/. Már akkor többen mondták az én stílusom közelebb áll a pofibunyóhoz. Egy idő után beleuntam a sokszor igazságtalannak érzett pontozógépes eredményekbe, barátomon és sporttársamon keresztül (Rimovszki Szabolcs) megismerkedhettem a profi ökölvívással, ami régi nagy álmom volt. Tőle érdeklődtem, hogy ő hogyan került a profik táborába? Elbeszélgettünk és nem egészen egy hét múlva már csörgött a telefonom és próba mérkőzésre hívtak. Nagyon 13720468_10205411538968551_320553109_omeglepődtem mivel barátommal csak beszélgettünk a profizmusról, de ő ezt megemlítette a Polish Box Promotion menedzserének (Veres László), aki ismert mint versenyzőt és meghívott egy próba mérkőzésre. El is mentem, egyedül nekivágtam az útnak és a helyszínen megismerkedhettem Kristof Zbarski Úrral a klub tulajdonosával és vezetőjével. A próba mérkőzésen öt menetet kellet bokszolnom és a legnagyobb meglepetésemre a 3. menet után megkérdezték tőlem, hogy december 14.-én akarok e bokszolni a következő rendezvényükön, amit éppen Budapesten tartottak. Nagyon megörültem és azonnal igent mondtam, de volt egy „kis gondom”, hogy ez a mérkőzés nem egészen 3 hét múlva lett volna és nekem még előtte december 6-9-ig részt kellett vennem az amatőr felnőtt országos bajnokságon. Ezt közöltem velük és azt mondták, hogy semmi probléma. Így eshetett meg, hogy az országos bajnokságot követően nem egészen néhány nap múlva már a profik táborában találtam magam.

 Az első mérkőzést a profik között 2001 december 14-én vívtam, és úgy éreztem, hogy eljött az én időm, most megmutathatom mindenkinek mit is tudok valójában. Nagyon izgultam, de így is simán nyertem négy menetben. Számomra minden mérkőzés egy feladat. Úgy megyek a ringbe, hogy ezt a feladatot is meg kell oldanom, és olyan feladat nincs aminek ne lenne megoldása.  2009 szeptemberében Szlovák Nemzetközi bajnoki címet nyertem, majd 2013. decemberében pedig a WBU (World Boxing Union) Interim Világbajnoka lettem!

 A mérkőzések zajlottak és az események folytak ezen események folytatása lett, hogy 2004 őszén alakítottam egy ökölvívó klubot, akkor még egy másik civilszervezet kereteiben, majd 2005. áprilisában bejegyezték a Békés Megyei Bíróságon a Surman Box Clubbot és mind e mellett beléptünk az Országos  Magyar Ökölvívó Szakszövetségbe is. Ezzel elkezdődött az edzői pályafutásom és a fiatalok nevelése…

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.