Surman Zoltán

  vezetőedző, elnök

  Kor: 47 éves
  Tapasztalat: 34 years
  Titulus: vezetőedző, elnök

  Rólam és küldetésemről:

  Surman Zoltán vagyok, a SURMAN BOX CLUB vezetője. 1976. augusztus 20-án születtem Békésen, és jelenleg is itt élek. Mind az amatőr és mind a profi ökölvívásban aktívan versenyeztem. Amatőr pályafutásom versenyzői szakasza 1989. márciusában, míg profiként 2001. decemberében mutatkoztam be először. Amatőrként több nemzetközi tornát nyertem, korosztályos bajnokságok helyezettjeként. Többek között a junior (17-18 évesek) magyar válogatott tagja is voltam és a felnőtt, országos bajnokság dobogójára háromszor is felállhattam egyéniben, míg csapatban kétszer az első helyen végeztem. Profi pályafutásom a lengyel POLISH BOX PROMOTION színeiben kezdtem, így szerezve hírnevet hazánknak, ugyanis ebben az időszakban rendszeresen mérkőzhettem Európa legrégebbi sport csatornáján az Eurosport-on. 2007 januárjától átigazoltam a magyar PROFI BOX PROMOTIONHOZ, ahol Szlovák nemzetközi bajnoki címet szereztem, majd később az olasz LAURI BOX PROMOTIONHOZ és itt versenyzem. 2013. december 7.-én meg mérkőzhettem a WBU (World Boxing Union) szervezet világbajnoki címéért, amelyet egy olasz versenyző ellen meg is szereztem. A jelenlegi SURMAN BOX CLUB 2004 augusztusában alakult egy másik civilszervezet keretében, majd 2005. április 27.-vel jegyezték be a Gyulai Bíróságon, mint saját jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezetet, amely az ökölvívás szakágával foglalkozik. Elmondható, hogy éves szinten több mint 200 fő látogatja edzésprogramjainkat. Egy-egy edzés alkalmával 25-30 egyén mozog egyszerre edzés programjainkon. Ezzel párhuzamosan végezzük a női ökölvívás népszerűsítését is. Az ökölvívás, mivel egyéni sportág, így versenyzőink egyénileg vannak kategorizálva. A klub versenyzői már az eddig elért sikeres eredményeik alapján a kezdő sportolóktól az első osztályú versenyzőkig vannak soraink között, illetve többen, már a profik között is letették a névjegyüket. Több Országos Bajnok és helyezettünk van. Nemzetközi tornákon is szép eredményekkel rendelkezünk, hiszen versenyzőink között többen vannak, akik a korosztályos válogatott tagja vagy azok voltak és különböző kontinens és világversenyeken is szerepeltek.

  2015-ben megalapítottuk a Surman Event Kft-t, amely profi ökölvívók menedzselésével és mérkőzés szervezésével foglalkozik. Mind e mellett 2023-ban, csatlakoztunk a WFC-hez vagyis a World Fighters Corporation szövetséghez, vagyis a Független Harcosok Szövetségéhez, amely szövetségnél a FreeBox szakágban kezdtük meg a versenyzést.

   

  CÉLJAINK:

  – Az egyesület célja, hogy állandó, folyamatos sportolási lehetőséget biztosítson azon fiatalok számára, akik választásuktól függően versenyszerűen, vagy csupán szabadidő eltöltése érdekében kívánnak aktív küzdősporttal megismerkedni, vagy azt művelni.

  – Az egyesület tömegsport iránti igény is ki kíván elégíteni, mivel a versenysportra való felkészítés mellett kedvtelésből sportoló fiatalok számára is, sportolási lehetőséget is biztosít.

  – Különös hangsúlyt kap munkánk során a hátrányos helyzetű fiatalok foglalkoztatása is az országos és városi törekvésekkel összhangban. Erre kiválóan megfelel az egyéni sikerekre és közösségi elismerésre egyaránt lehetőséget nyújtó ökölvívás.

  – Mint ismeretes az ökölvívás magyar sikersportágnak számít a világversenyek és az olimpiák történelmében is. Így mint minta nagy szerepet játszik a fiatalok nevelésében.

  Mindezek mellett az egyesület célja különösen:

  – a hazai és nemzetközi versenyekre való felkészülés,

  – a hazai és nemzetközi versenyeken való részvétel,

  – versenyek szervezése saját jogon,

  – versenyek szervezése más hasonló célú sport és egyéb egyesületekkel,

  – az ökölvívó egyesületekkel való társkapcsolat felvétele,

  – az ökölvívással, foglalkozó egyesületekkel szakmai szövetség létrehozása,

  – az ökölvívás országos szervezetébe, szakmai szövetségébe történő beintegrálódás,

  – Békés megyében működő oktatási intézményekkel kapcsolatfelvétel, a sportág megismertetése és népszerűsítése iránt,

  – egészséges életmódra, fegyelemre való nevelés (önfegyelem, drogmentes, becsületes élet, az ellenfél, az embertárs tiszteletben tartása, stb.) hatékony elősegítése,

  – az egészséges életmód propagandikus bemutatása az egyesület céljain, eredményein keresztül, ezek közreadása,

  – országos és nemzetközi szintű edzőtáboroztatás,

  – a megye nagyhírű ökölvívó múltjának helyreállítása és fellendítése,

   

  – az edzések menetéről: kiknek szól, melyik korosztály, hogyan épül fel egy edzés, milyen lehetőségek vannak: versenyek stb.

  Az edzések a hét minden napján elérhetőek. Hétfő, kedd és csütörtöki napokon, 17 órától csoportos edzéseink vannak, ahol 9 éves kortól, fiúk és lányok egyarát együtt mozognak. A hét többi napján, személyi edzésekkel és kiscsoportos edzéseken dolgozunk a sportolóinkkal.

  Vannak külön női és férfi csoportjaink, de nem ritka a vegyes csoportok sem.

  Mind ezek mellett külön dolgozunk a profik felkészítésével.

  4-8 éves korosztálynak is van lehetősége kipróbálni az ökölvívó sportot, akik számára, előre egyeztetett időpontban, személyi és kiscsoportos edzéseink vannak, ahol maximum 5 fő vehet részt egyszerre.

  Edzésprogramjaink személyre és csoportokra szabottak.

  Lehetőség van versenyzésre is. Amatőr és profi ökölvívás mellett, a Freebox-ban is kipróbálhatják magukat az érdeklődők.

  Tapasztalat

  Támadás 90%
  Védekezés 75%
  Erőnlét 82%
  Kitartás 93%

  Csoportos edzéseink:

  Személyi edzéseinknek több formája van. A személyi edzések 1-5 fő közötti személyi-kiscsoportos edzésformában valósulnak meg. Időtartamuk 1 órahossza, amely intenzív mozgásformát tartalmaz.

  Ebben az esetben a gyerekek számára, játékos testedzés formába rejtve sajátíthatják el az ökölvívó sport rejtelmeit.

  Ezeknél az edzésprogramoknál, nők és férfiak is jelentkezhetnek. Ennek megfelelően kialakulhatnak csak női, vagy csak férfi kiscsoportok vagy akár vegyes csoport is létre jöhet.