Túl egy nehéz hónapon

13843638_10205450149893800_242308082_oNemrégiben Cegléden lépett szorítóba Surman Áron, Antóni Antal és Surman Zoltán Jr. Mind hárman rendkívül jó bunyót mutattak be és sikeres mérkőzéseket tudhattak maguk mögött, amit bizonyít, hogy az ott résztvevő müchldorfi (Németország) csapatvezetője Surman Zoltán Jr-t meg is hívta Németországba szeptember 5-re.


A folytatásban Surman Zoltán Jr. és ifj. Antóni Antal Debrecenbe utaztak, ahol a Dél-alföldi Betyárok válogatott csapatát erősítették a régiók közötti találkozón. Másnap sem pihenhettek, hiszen csatlakozott hozzájuk Surman Áron, Antóni Levente, Varga Benjamin, Kontimér József, Kovács Erik, és Halászteleken húzhattak kesztyűt a fiúk, ahol szintén nagyon jól szerepelt mindenki.
Visszatérve a németországi meghívásra: Surman Zoltán Jr. édesapja társaságában, aki egyben az edzője is, útra kel, ahol a mühldorfi csapat tagjaként mérkőzhetett meg életében először felnőtt kategóriában egy osztrák csapat versenyzője ellen. Ez a hétvége is nagyon jól sikerült, hiszen a békési öklöző nagyon komoly és határozott bunyót mutatott be, és a helyi mintegy hatezer fős közönség a mérkőzést követően tapsviharral köszöntötte.
És még mindig nincs vége: a lelkes kis csapat Szegeden folytatta a brillírozást. Viszont az igazi nagy siker a kiskunhalasi Nemzetközi Testvérvárosok Kupáján érkezett el, ahol a hét versenyző közül hatan nyertek, és egy további második helyezés született.
Surman Áron (gyermek korcsoport 30 kg) egy nagyon jó mérkőzést vívott a szegedi Megyeri Kolozzsal. Áron, mondhatni hatalmas tehetség, nagyon jó ritmusérzékkel, megfelelő ütőerővel, és ami nagyon fontos, hogy nagyon gyors gondolkodású, rendkívül jól lát a ringben. Mestere bízik abban, hogy nagyon sok és rendkívüli eredményt fog még elérni a sportágban.
Serdülő 52 kg-ban Antóni Antal is győzött, méghozzá egyhangú pontozással a vecsési Lőczi Roland ellen. Bár a tőle megszokottól eltérően kissé görcsösen mérkőzött, és érthetetlen módon a vezető bíró is intette szabálytalanságért, ennek ellenére a végén egyhangú, pontozással győzött.
Tízedik párban lépet szorítóba Varga Benjamin (junior 58 kg) a kiskunfélegyházi Provics Szilveszterrel szemben. Provics rutinos, erős versenyző. Varga nagyon ügyesen tartotta távol a mérkőzés első felében, de amint fáradt, ellenfele felőrölte és feladni kényszerült a mérkőzést.
Kovács Kristóf a helvéciai Varjú Box Klub versenyzőjével, ifjúsági 64 kg-ban csapott össze. A mérkőzés rövidre sikerült, mivel Kovács már a találkozó elején határozottan kezdett és nagy nyomás alá helyezte ellenfelét, aki feladni kényszerült a találkozót.
Kontimér József a szlovákiai Bencsik Tamást ütötte ki az első menetben az ifjúsági 60 kg-osok mezőnyében.
Majd végül a csapatból az újonc Kőszegi Nikolett (női Elit, 51 kg) küzdött meg a rutinos Varjú Box Klubos Habran Melindával, ahol egy igazi adok-kapok mérkőzés alakult ki. A békési hölgy első mérkőzése volt és a négy menetben végig nagy tempót diktálva győzte le pontozással ellenfelét. A csapat versenyt tekintve a Szegedi Box Klubbal hajszálra azonos 49-49 pontot ért el a Surman Box Club, mivel e szegedieknek volt felnőtt versenyzőjük, így ők végeztek az első helyen és a Surman Box Club II. helyen zárt.
Az igazán nehéz feladatok csak ezután következnek, hiszen októbertől elrajtolnak a korosztályos országos bajnokságok, ahol a békésiek képességeikhez mérten szép eredményekre számítanak.SurmanMozgalmassá válik a 2015-ös esztendő vége.

 

Posted in Hírek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.